دسته بندی محصولات
سبد خرید شما

تخت بیمارستانی

تخت بیمارستان یا تختخواب بیمارستانی ، تختخوابی است که مخصوص برای بیماران بستری در بیمارستان یا سایر افرادی که به نوعی مراقبت های بهداشتی نیاز دارند طراحی شده است.
این تخت ها دارای ویژگی های خاصی هم برای راحتی و رفاه حال بیمار و هم برای راحتی کارکنان برای مراقبت های بهداشتی برخوردار میباشد.
از ویژگی های آن می توان به ارتفاع قابل تنظیم برای کل تخت ، تغییر حالت قسمت سر و پا ، ریل های جانبی قابل تنظیم و دکمه های الکترونیکی برای کارکرد تخت و سایر دستگاه های الکترونیکی جایگزاری شده روی تخت اشاره کرد.
برخی از تخت های بیمارستانی دارای انواع مختلفی میباشد که این تخت ها نه تنها در بیمارستان ها ، بلکه در سایر مراکز درمانی و بهداشتی مانند خانه های سالمندان ، مراکز کمک به زندگی ، کلینیک های سرپایی و مراقبت های بهداشتی منازل نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

تاریخچه تخت های بیمارستانی

تاریخچه ی تخت های بیمارستانی دارای ریل کناری با قابلیت تنظیم به سال های 1815 و 1825 برمیگردد و برای اولین بار در انگلستان تولید شدند.

همچنین تخت های بیمارستانی سه شکن که امروزه نیز از این تخت ها استفاده های فراوانی میشود توسط ویلیس دوو گچ، رئیس گروه جراحی دانشکده پزشکی دانشگاه ایندیانا، در اوایل قرن 20 میلادی اختراع گردید.
گاهی نیز این تخت های سه شکن را به عنوان تخت خواب گچ نیز می نامند.


در برخی از تخت های بیمارستانی ، برای راحتی حمل و نقل میان بخش های درمان ، بر زیر تخت چرخ های مخصوص بیمارستانی تعبیه شده است.
همچنین حتی گاهی لازم است در زمان درمان بیمار تخت را برای فاصله کم  ، چند سانتی متری، جابجه کرد که در اینجا چرخ های تخت به کمک می آیند.
چرخ ها با ید قابلیت قفل شدن داشته باشند. تا ایمنی های لازم در هنگام حمل بیمار و یا انتقال بیمار به داخل یا خارج از تخت حفظ شود.

 

تخت های بیمارستانی برای کارایی های مختلف دارای شکل ، ویژگی ها ، ارتفاع و ... متنوعی هستند.
یکی از ویژگی های تخت ها بیمارستانی ، بالا بردن سر (معروف به موقعیت فاولر) میباشد که دارای مزایایی را برای بیمار ، کارکنان یا هر دو فراهم میکند. موقعیت فاولر برای نشستن بیمار به صورت ایستاده برای تغذیه یا برخی فعالیتهای دیگر استفاده می شود ، یا در بعضی از بیماران می تواند برای تنفس راحتتر استفاده کرد یا به دلایل دیگری برای بیمار مفید است.
برخی از تخت های بیمارستانی دارای تنظیم ارتفاع میباشند که ، بالا و یا پایین آوردن ارتفاع تخت هم میتواند به بیمار برای جابه جایی و هم به کارکنان برای مغاینه و یا انجام مراقبت های بیمار کمک کند.

برخی از تختخواب های بیمارستانی دارای ریل های جانبی هستند که می توانند بالا یا پایین بروند. این ریل ها که به عنوان محافظتی برای بیمار به کار می روند و گاهی اوقات باعث می شود بیمار احساس امنیت بیشتری کند ، همچنین می تواند شامل دکمه هایی باشد که برای کار آنها توسط کارمندان و بیماران برای جابجایی تخت ، تماس با پرستار یا حتی کنترل تلویزیون استفاده شوند.
انواع مختلفی از ریل های جانبی برای اهداف مختلف وجود دارد. در حالی که برخی صرفاً برای جلوگیری از زمین خوردن بیمار هستند ، اما برخی دیگر  دارای وسایلی میباشد که می توانند بدون محدود کردن جسمی بیمار در رختخواب ، به بیمار کمک کنند.
متاسفانه اگر ریل های جانبی ، به درستی و با استاندارد ساخته نشوند ، می توانند در به دام افتادن بیمار خطرناک باشند. گزارش شده است که در ایالات متحده ، بیش از 300 انسان در اثر استاندارد نبودن ریل جانبی تخت های بیمارستانی بین سالهای 1985 و 2004 ، کشته شدند.

برخی از تختخواب های پیشرفته ی بیمارستانی مجهز به ستون هایی هستند که به کج شدن بستر تا 15-30 درجه در هر طرفین کمک می کنند. این کج شدن می تواند از بروز زخم های فشاری برای بیمار جلوگیری کرده و به مراقبین کمک کند تا کارهای روزمره خود را انجام دهند و خطر آسیب کمر نیز کمتر شود.

برای احیای قلبی یا CPR تخت های مخصوصی ساخته شده اند که لازم است دارای ویژگی هایی باشد که در حین CPR مشکلی برای بیمار و یا درمانگران پیش نیآید. تخت سی پی آر و احیاء برای استفاده در بخش های ویژه مانند اورژانس و … کاربرد دارد.

در بخش های تزریقات و معاینه ی در مراکز درمانی و یا ارژانس و... نیز تخت های به خصوصی قرار دارند که معمولا دارای ارتفاع بلند تری نسبت به سایر تخت ها میباشد و دارای ساختار بسیار ساده ای هستند . در بعضی از این تخت های بیمارستانی درمانی ارتفاع قابل تنظیم بوده و دارای چرخ میباشد.
این تخت ها  قابل استفاده در مراکز درمان ، بخش تزریقات، اروژان، مطب دکتر و .... قابل استفاده میباشد.

نمايش 1 تا 12 از 45 (4 صفحه)
نام
ایمیل
موبایل
توضیحات