دسته بندی محصولات
سبد خرید شما

لوازم آرایشی

لوازم آرایش

لوازم آرایش برای بهتر شدن و یا حفظ ظاهر و یا بوی بدن مصرف میشود. لوازم آرایش به متناسب با نوع مصرف دارای انواع مختلفی از قبیل ؛ انواع کرم آی محافظت کننده ، انواع لوسیون ، پودر ، عطر و ادکلن ، رژ لب ، لاک ناخن، مواد آرایشی صورت ، مواد آرایشی کو ، رنگ مو ،خوشبو کننده ها ، انواع روغن ها و.... میباشد.
 سازمان غذا و دارو (FDA) در ایالات متحده ی آمریکا ، مسئول قانون گذاری محصولات آرایشی میباشد و این سازمان محصولات آرایشی را اینگونه توصیف میکند :«محصولات در نظر گرفته شده برای استفاده در بدن انسان برای پاک سازی، زیبا سازی ، ارتقا جذابیت و یا تغییر ظاهر بدون تاثیر در ساختار بدن و یا عملکرد های آن.»

 

 



اکثرا مواد تشکیل دهنده ی لوازم آرایشی از ترکیبات شیمیایی از قبیل اسانس ها ، رنگ ها و ... تهیه میشوند.
برخی از لوازم آرایشی نیز هستند که از مواد طبیعی و گیاهی تولید میشوند.
مواد شیمیایی استفاده شده در برخی از لوازم آرایشی  باعث ایجاد آسیب هایی همچون ، کدر شدن پوست ، ایجاد لک و تیرگی ، تغییر رنگ در پوست و ... شود.

 

تاریخچه ی آرایش و لوازم آرایشی

تاریخچه ی آرایش کردن برای اولین بار برمیگرده به مردم نئاندرتال یا انسان های اولیه ، و مردان اولین کسانی بودند که به سمت آرایش رفتند. آنها از رنگ سرخ برای رنگ کردن استخوان مردگان خود استفده میکردند و همچنین از همان رنگ سرخ برای رنگ کردن صورت و بدن خود نیز استفاده میکردند.
اما قدمی ترین آرایش که به منظور زیبایی انجام میگیرفت به مصر باستان برمیگردد.
از تصویر هایی که در طول تاریخ از زمان مصر باستان بدست آمده در میابیم که زنان از رنک سرخ برای قرمز کردن لب ها و کونه ها و از رنگ سیاه برای سیاه کردن چشم و کشیدن خط چشم استفده میکردند.
رنگ سیاهی که مصریان استفاده میکردند معمولا یا سرب بود یا اکسید منگنز و کربن .
از دیگر اکتشافات مصریان باستان در تولید لوازم آرایشی رنگ سبز بود ، مصریان اولین مرمانی بودند که رنگ سبز را برای آرایش استفاده کردند و رنگ پودری سبز رنگی را به عنوان سایه ی چشم ، رنگ کردن مژه و ابرو استفاده میکردند.
با گذر زمان با مخلوط کردن پودر های رنگی با امسید مس و آهن به رنگ های جدید و بیشتری برای آرابیش رسیدند مثل رنگ فیروزه ای ، بنفش و ....
همچنین دستیابی به پودر سفید نیز به مصریان اجازه ی گسترش بیشتر در تولید رنگ را داد برای مثال ترکیب پودر سفید با سیاه به تونالیته ای از خاکستری دست یافتند.


و با مرور زمان با اضافه کردن چربی به این پودر های رنگی توانستند غلیظت مواد را تغییر دهند و سبب شد اولین مواد آرایشی رو تولید کنند.
حدودا تاریخچه ی لوازم آرایش به 7000 سال پیش برمیگردد ، در جریان گذر قرن ها خانم ها از خاکستر کبریت های سوخته به عنوان سایه و خط چشم استفاده میکردند و همچنین از میوه های قرمز رنگ مانند توت فرنگی برای رژ لب و رژ گونه استفده میکردند.
در همان زمانی که مصریان از پودر های رنگی برای افزایش زیبایی استفاده میکردند ، یونانیان باستان نیز از عسل برای نرم و مرطوب نگه داشتن لب ها و از ترکیب چربی حیوانات با پودر های سفالی سفید برای پوشش لک های صورت و بدن استفاده میکردند.
اما استفاده ی از لوازم آرایش در مصر باستان گسترده تر از یونانیان بوده.


در قرن های اول میلادی امپراتور روم ، نرون و همسرش پوپیا ، پوست خود را با استفاده از کربنات سرب که ماده ای است بسیار سمی سفید میکردند و از یک نوع گچ دریاچه که آن نیز شامل سرب بوده و خطرناک است برای آراستن چمشان استفاده میکردند.
اما با گذر زمان استفاده از این مواد باعث ایجاد یک سری بیماری هایی شد که سبب شد آراستن و آرایش کمتر و کمتر شده تا از بین رفت.
اما با شروع جنگ های صلیبی دوباره آرایش کردن رواج یافت مخصوصا در شمال اروپا.
در قرون 14 میلادی آرایش کردن و مراقبت از مو بیشتر به نجیب زادگان اختصاص یافت اما با گدر زمان و در قرون 18 میلادی در سایر افراد و عموم رواج بیشتری پیدا کرد.
در آن زمان باز هم از مواد سمی مانند سرب برای لوازم آرایشی استفاده میشد.
اما در قرن های 20 و 21 میلادی با صنعتی شدن جامعه و با ایجاد کارخانجات روش تولید و فرمول تهیه ی لوازم آرایشی تغییر کرد و با پیشرفته تر شدن علم دانشمندان سعی کردند مواد های سمی به کار رفته در مواد لوازم آرایشی را با مواد طبیعی تر و یا مواد غیر سمی شیمیایی جایزگین کنند .

صنعت و تولید لوازم آرایشی در کل جهان توسط تعداد اندکی ابرشرکت چندملیتی اداره میشود که از اوایل قرن 20 بوجود آمدند ، اما توزیع و فروش لوازم آرایش در طیف وسیعی از مشاغل گسترش یافته.
از بزرگترین تولید کنندگان لوازم آرایشی در دنیا میتوان به لورئال،پروکتر اند گمبل ،یونیلیور،شیسیدو و استه لودر اشاره کرد.

مصرف لوازم آرایشی در ایران بر اساس گفته های رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو ی ایران ، ایران جزو هفتمین کشور مصرف کننده لوازم آرایش در دنیا بوده و جزو دومین کشور خاور میانه پس از عربستان سعودی میباشد.
ارزش سالانه تجلرت لوازم آرایش در ایران به حدود یک میلیارد دلار به صورت وارداتی و دو میلیارد و 200 میلیون دلار به صورت قاچاق میباشد.

لوازم آرایشی دارای تاریخ مصرف بوده و لازم است تاریخ انقضاء هرکدام از لوازم آرایشی و بهداشتی را جدی گرفت. لوازم آرایشی ، عطر ها و کرم های پوستی ای که تاریخ مصرفشان گذشته باشد و همچنان مصرف شوند ، احتمال بوجود اومدن التهاب و عفونت را افزایش میدهند. محققان دلیل بوجود آمدن این مشکلات پوستی را وجود هوا و باکتری در این محصولات میدانند. از طرفی محصولات آرایشی که استفاده ی چند منظوره دارند مانند براش هایی که ممکن است برای چند قسمت از صورت استفاده شوند باعث انتقال و ایجاد آلرژی و حساسیت میشوند.
همچنین دلیل دیگری که باعث ایجاد آلرژی و حساسیت میشود استفاده از لوازم آرایش دوست و آشنا میباشد و آمار ایجاد حساسیت در این افراد بیشتر بوده و چیزی حدود 60 درصد میباشد.

راه های جلوگیری از رشد باکتری در لوازم آرایشی:

  1. استفاده از لواز آرایش شخصی
  2. استفاده نکردن از لوازم آرایش افراد دیگر
  3. قرار ندادن لوازم ارایش در معرض مستقیم نور آفتاب
  4. استفاده نکردن از لوازم آرایش در زمان وجود عفونت
  5. شستشوی مرتب پد و براش های آرایشی
  6. توجه به تاریخ انقضای لوازم آرایشی
نمايش 1 تا 4 از 4 (1 صفحه)
نام
ایمیل
موبایل
توضیحات