پتوی حمل بیمار یا کری شیت چیست؟

کری شیت یا به انگلیسی Carrysheet نام وسیله ایست که برای حمل ایمن بیمار در شرایطی که بیمار در حالت نرمال نمی باشد. کری شیت یا پتوی حمل بیمار در واقع صفحه ای پهن می باشد که در شرایط ایمن بعد از انتقال بیمار بر روی کری شیت توسط حداقل دو نفر قابل حمل و یا انتقال به وسایل قابل حملی نظیر ویلچر یا تخت می باشد ممکن است بیمار در ارتفاعات کوه یا مسیرهای صعب العبور یا حتی در راهرو های تنگ و یا در ارتفاعات باشد، که در آن شرایط امکان انتقال بیمار با برانکارد و ویلچر حمل بیمار امکان پذیر نمی باشد.

چه پتوی حمل بیمار یا کریشیتی مناسب می باشد؟

پتوی حمل بیمار باید از نظر سایز و اندازه با وزن و سایز بیمار مناسب باشد. در هنگام حمل بیمار نباید پای بیمار از پتوی حمل بیرون بزند.همچنین در کناره ها و دو سمت ( بالا و پایین) کری شیت دستگیره های محکم و قابل اعتمادی وجود داشته باشد تا در هنگام حمل ثبات حمل کنندگان و شرایط بیمار حفط شود. لایه های بکار رفته شده در پتوی حمل بیمار می بایست چرخ دوزی شده و استاندارد باشد. گاها در بعضی برند های غیر مطمئن تنها با پرس و دوخت های کناری و بعضا حتی بدون دستگیره های بالا و پایین تولید می شوند که بسیار نا ایمن می باشند.


جنس پتوی حمل بیمار چیست؟

جنس پارچه های بکار رفته در کری شیت معمولا از برزنت و یا پارچه های کششی (استرچ مخصوص) می باشد که در ثبات و انتقال بیمار حرف اول را در ایمنی میزند. به عنوان مثال جنس یکی از کری شیت های حمل بیمار در مدی لایف از پارچه هانوای می باشد که از گرانترین و بهترین پارچه های موجود در بازار می باشد.


چه کسانی می بایست از کری سیت استفاده کنند

کلیه افرادی که دچار محدودیت حرکت موقت یا دائم شدند برای حمل می بایست از یک وسیله ایمن برای انتقالشان استفاده کرد. در حالت موقت می توان به افرادی که در طبیعت و راهنحوه صحیح عبور کری شت از زیر بیمار های صعب العبور دچار حادثه شدند را می توان اشاره کرد. همچنین بیماری که دچار شکستگی هایی نظیر فمور یا پا شده و محدودیت حرکت دارد ( به شرط استفاده ایمن و آموزش دیده ). و ... اما در بیمارانی که برای همیشه یا مدت طولانی تری دچار محدودیت حرکت هستند و برای جابجایی بیمار از تخت به سایر نقاط دچار مشکل هستید نیز می توانید از پتوی حمل ایمن بیمار استفاده کنید. شما براحتی با یک آموزش ساده که در مدی لایف موجود است با رعایت نکات ایمنی و استفاده از نیروی کمکی براحتی و با فشار کمتر می توانید فرد مورد نظر را جابجا کنید.


چند نفر برای حمل بیمار با استفاده از کری شیت نیاز است؟

برای انتقال بیمار بر روی صفحه کری شیت می بایست بیمار لاگ رول شود . در این شرایط می بایست حداقل دو نفر با رعایت اصول Rog Roll که بسیار ساده می باشد بیمار را بر روی کری شیت قرار دهد . این دو نفر دستشان را یک در میان بر روی ران - لگن - کمر و سر بیمار قرار می دهند و همزمان بیمار را به سمت خودشان میچرخانند. با لین کا در یک راستا پا، ستون فقرات و سر بیمار همزمان بدون فشار اضافی میچرخد. بعد از آن کری شیت را در زیر بیمار قرار داده و به آرامی حرکت معکوس را در راگ رول انجام دهید تا با کمی جابجایی بیمار بر روی پتوی حمل قرار گیرد. (در صورتی که فرد جابجا کننده آموزش دیده و حرفه ای باشد و بیمار دچار شکستگی و یا تروما نشده باشد عمل راگ رول به تهنایی نیز قابل انجام می باشد.)
 راگ رول چندین حسن دارد:

  • انتقال صحیح بیمار بدون فشار بر ستون فقرات و مهره های گردن
  • راحتی در جابجایی بیمار
  • انتقال راحت بیمار بر روی ملحفه و یا پتوی حمل بیمار
  • افزایش سرعت عمل
  • کاهش آسیب دیدیگی های لیگمانی
  • کاهش خطر افتادن بیمار به علت قرار گیری اشتباه بیمار بر صفحه

استفاده از کری شیت در حمام

 با توجه به اینکه بسیاری از بیماران ناتوان در حرکت هستند و می بایست با ویلچر های مخصوص حمام برای استحمام به داخل حمام منتقل شوند از وسایلی نظیر بالابر بیمار و یا کری شیت نشته یا خوابیده برای بیمار استفاده می شود تا بتوانند براحتی بیمار را با استفاده از آن جابجا کنند. کری شیت از جنس قابل شستشو و ضدعفونی می باشد و همچنین در حمام در اثر ریخته شدن آب آسیبی نمی بیند. براحتی می توانید با کمک دو نفر بیمار را بر روی ویلچر مخصوص قرار دهید و به حمام ببرید. برای انتقال به داخل خودرو و یا انتقال از راه روهای تنگ و باریک نیز نحوه انتقال اولیه به یک شکل می باشد.


مشخصات کری شیت چیست؟

  • ابعاد کری شیت حدودا ۷۸ × ۱۸۵ می باشد که این سایز در شرکت های تولید کننده با اختلافاتی همرا هست
  • پارچه برزنتی مقاوم سه لایه
  • دستگیره های محکم و چهار طرفه
  • دوخت بین نا بینی
  • قابل شستشو
  • امکان عبور اشعه ایکس و رادیولوژی

تمامی این مشخصات برای یک پتوی حمل بیمار از بدیهی ترین و ابتدایی ترین می باشد. یک کری شیت خوب باید اطمینان شخص را در انتقال صحیح بیمار تاممین کند.