دسته بندی محصولات
سبد خرید شما

ابزار جراحی

 

تاریخ جراحی

جراحی جزئی از شیوه های درمانی در همه ی زمینه های پزشکی میباشد. جراحی در پزشکی ، دندانپزشکی ، دامپزشکی و …. مورد استفاده قرار میگیرد.
جراحی عموما به منظور اصلاح و یا درمان برش هایی از بدن برای برداشتن بخشی مانند صفرا،آپاندیس و… ، یا برای رفع ناقصی هایی دررون یا بیرون بدن ، یا همچنین برای گذاشتن انواع پرتز و … کاربرد دارد. عمل جراحی معمولا برای رفع بیماری و یا برای پیشگیری توسط پزشک متخصص انجام میشود.

تاریخچه ی پیدایش جراحی به زمان پیدایش پزشکی برمیگردد. برروی جمجمه های انسان های ماقبل تاریخ اثراتی که انگار با نوعی مته سوراخ کرده اند دیده میشود. در برخی از نواحی ها ، استخوان هایی از انسان ها پیدا شده است که در ظاهرشان مشخص است با ابزارآلاتی مانند ابزارآلات کنونی برش داده شده اند. در کتاب های بزرگانی چون بقراط، همر و … از انواع جراحی و پانسمان ها گفته شده است.
در دوره ی قرون وسطی علم جراحی در کشور های مسیحی ، همانند سایر علم ها در نزد روحانیان بود اما این علم ، علمی فرعی به حساب می آمد که بجز سلمانیها کسان دیگری به جراحی نمی پرداختند.
ازحدود قرن یازدهم میلادی ، دانشگاه های غربی گسترش یافتند و مکاتبی در این زمینه پیشرفت یافت و برای نخستین بار لقب دکتر و استاد به دانشجویان در این زمینه تعلق گرفته است.

عمل جراحی نیاز مند اتاق جراحی میباشد، اتاق جراحی اتاقی کاملا استریل و عاری از هرگونه آلودگی بوده.
اتاق عمل دارای تجهیزاتی به خصوصی میباشد که عبارت است از:

  • تخت جراحی: در مرکز اتاق قرار میگیرد و حتما باید قابلیت تنظیم شدن داشته باشد و به آسانی در انواع پوزیشن ها برای عمل های جراحی قرار بگیرند.
  • چراغ های مخصوص اتاق عمل: این چراغ ها باید نورشان بسیار روشن و بدون سایه باشد و همچنین لازم است نور مخصوص باشد که در مدت طولانی چشم را اذیت و خسته نکند.
  • ماشین بیهوشی: این ماشین در قسمت بالایی تخت بیمار قرار گرفته است و با لوله هایی به بیمار وصل است ، تا بتواند در هنگام عمل جراحی تنفس بیمار را کنترل کند. این ماشین دارای مانیتورهایی بوده که به اندازیه گیری مقدار اندازه ی گاز های مخلوط برای بیهوشی کمک میکند.
  • ابزار جراحی: ابزاری استریل شده که برروی سینی ای مخصوص ، در کنار تخت بیمار قرار میگیرد و این ابزار شامل دسته های مختلفی میباشند.
  • دستگاه الکتروکوتر: دستگاهی است در که اتاق عمل سبب کمک میشود که بافت بیمار با فشار زیاد برش داده شود و به طور همزمان سبب بندایش خون شود تا در نهایت مقدار خون ریزی به حداقل برسد.
  • دستگاه ساکشن: دستگاهی که باید برای جمع آوری ترشحات بیمار در هنگام جراحی باشد.

ابزار جراحی ، ابزاری استریل شده که برروی سینی ای مخصوص ، در کنار تخت بیمار قرار میگیرد و این ابزار شامل دسته های مختلفی میباشند.
برخی از ابزار جراحی عبارت اند از:

  • استخوان بر: این ابزار با اندازه ی دهانه های مختلف وجود دارد که هرکدام بنا به اندازه ی دهانه یشان توانایی برش استخوان را دارند.
  • رترکتورها: برای ایجاد دید مناسب در هنگام جراحی برای جراح میباشد. (رترکتور سن ، رترکتور دیور ، رترکتور فارابوف ، رترکتور فیناچیتو ، رترکتور شکمی ، رترکتور چنگالی و رترکتور والونرم )
  • رانژور:برای کندن قطعه ای از استخوان مورد استفاده قرار میگیرد.
  • قیچی میو: مناسب برای برش بافت فاسیا
  • قیچی بانداژ: مناسب برای برش بانداژ های بیمار قبل از عمل و همچنین باز کردن بسته بندی های پلاستیکی
  • پنست: ابزار کمکی برای کندن بخیه و کشش بافت های سطحی
  • کلمپ فوستر: برای نگه داشتن گاز های استریل برای شست و شو
  • کلمپ: مناسب برای نگه داری بافت
  • کورت: برای برداشتن نمونه و یا ضایعه
  • گشاد کننده: مناسب برای اتساع دریچه‌ها و مجاری بدن و همچنین رفع انسداد و جلوگیری از ایجاد آمبولی
  • درماتوم
  • فورسپس بافت
  • کلمپ کوخر: چنگ زننده‌ای قوی جهت نگه داشتن فاسیا
  • هموستات: برای بندآوردن خون
  • قیچی نخ: برای بریدن نخهای بخیه که دارای نوک بلانت است تا از آسیب بافت‌های مجاور جلوگیری نماید.
  • دسته بیستوری و تیغ بیستوری
  • شان گیر
  • رایت انگل
  • اسپکولوم ها
  • بیکس
  • چیتل فورسپس


ابزار جراحی

ابزار جراحی استاندارد لازمه انجام یک عمل یا پروسیجر خوب در جراحی های مختلف می باشد. ابزار های متنوع و اختصاصی ای در جراحی های مختلف که در مقاله ای در سایت مدی لایف با جزییات به آن اشاره شده مورد استفاده قرار می گیرند که در اینجا به پر استفاده ترین ابزار های جراحی و “لوازم موجود در ست جراحی” خواهیم پرداخت.

ابزار جراحی چیست ؟
وسایل یا ابزار جراحی -Surgical instrument-
 ابزارهایی هستند که به صورت تک و یا در یک ست جراحی -  Surgery set -   بابت یک اقدام درمانی - معاینه - بررسی و یا جراحی مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از ست های پر استفاده شامل موارد زیر می باشند.
* ست بخیه
* ست جراحی عمومی
* ست های جراحی زنان
* ست های ارولوژی
* ست های زیبایی
* ست های  جراحی فک و صورت
* ست های گوش و حلق و بینی ENT
* ست های ارتوپدی
* ست های جراحی قلب
* ست ختنه
* ست پانسمان
* و….
تمامی این ست ها بصورت تخصصی و با جزییات کامل در مقاله ای در همین موضوع در مدی لایف نگارش شده است. این مقاله از تجربه تیم درمان و متخصص در زمینه درمان و بهداشت می باشد. در زیر به برخی از ابزار های پر کاربرد جراحی پرداخته شده است.

همه ما وقتی صحبت از جراحی می شود از چاقوی جراحی خیلی شنیده ایم. Scalpel یا تیغ جراحی شناخته شده ترین و پر مصرف ترین ابزار جراحی است که بصورت یک بار مصرف و یا قابل اتوکلاو مصرف فراوان دارد.

قیچی جراحی :

انواع قیچی های جراحی: Surgical scissors
قیچی ها برای بریدن و جداسازی یا برش های سطحی تا عمیق بافت ها از یکدیگر و یا در زمان پانسمان در برش های اجزا مختلف پانسمان کاربرد دارد.
در زیر به چند نمونه قیچی اشاره میکنیم.

قیچی مایو یا میو - Mayo scissors

قیچی مایو جزیی از قیچی ها محکم می باشد که در برش دادن فاشیا ( پوشش اندام ها) و بافت های همبند تا برش ساده بخیه استفاده می شود. قیچی مایو جزء همیشگی ست های جراحی عمومی می باشند. این قیچی برحسب کاربردش به اشکال و سایزهای مختلفی مانند صاف - کج و … تقسیم بندی می شود.

قیچی متزبام یا متز  - Metzenbaum scissor -

قیچی متزبام برای برش های دقیق و کوچک استفاده می شود. سر این قیچی کمی خمیده است و همچنین می توانید از آ در تشریح نیز استفاده کنید. متاسفانه در برخی موارد از قیچی متزبام بخاطر شکل خاصی که دارد برای بریدن بخیه نیز استفاده می شود که غلط می باشد و قطعا قیچی را کند و بی مصرف می کند. این قیچی را به نام قیچی متس نیز می شناسند.

قیچی پات - Potts scissor -

قیچی پات که به اشتباه به پت هم معروف است یک ابزار تخصصی است که معمولاً برای تشریح عروق و برش های عروقی بزرگ شده در طی جراحی های قلبی عروقی و عمل پیوند عروقی استفاده می شود.

قیچی عنبیه - Iris scissor -

قیچی عنبیه که به اشتباه در ایران به قیچی زنبق شناخته شده، همانطور که از اسمش پیداست نوعی قیچی است که در ابندا برای برش های حساس در چشم از آن استفاده می شد.  قیچی زنبق بسیار کوچک ، با نوک بسیار تیز و ظریف است. برخی از قیچی های زنبق دارای تیغه های منحنی برای انواع خاصی از وظایف دقیق هستند ، در حالی که ممکن است برخی دیگر دارای تیغه های مستقیم باشند.

فورسپس جراحی - Forcepses - :
فورسپس یا پنس ها یک ابزار کاربردی - دستی و لولایی است که از آن برای بریدن و یا نگه داشتن اجسام استفاده می شود. از انواع فورسپس ها بسته به شکل و نام شان زمانی استفاده می شود که انگشتان برای گرفتن اجسام کوچک بیش از حد بزرگ هستند یا زمانی که نیاز به نگه داشتن بسیاری از اشیاء در یک زمان در حالی که از دست ها برای انجام یک کار استفاده می شود، استفاده می شود. فورسپس ها از بافت های سبک و ساده تا بافت های سفت و سخت مانند دندان و یا رباط های بافتی را نگاه می دارند یا در پروسیجر جراحی مورد استفاده قرار می گیرند.

* فورسپس بافتی
* فورسپس های سوسماری
* فورسپس های بیهوشی
* فورسپس های شریان ( Artery forceps )
* فورسپس آتروماتیک (Atraumatic forceps )
* فورسپس بیوپسی (Biopsy forceps)
* فورسپس های برش دهنده استخوان
* فورسپس برای تراش و کاهش استخوان
* فورسپس نگهدارنده استخوان و رباط
* فورسپس بولداگ (Bulldog forceps)
* فورسپس کاتتر (Catheter forceps)
* Cilia forceps
* فورسپس های کورت دار
* فورسپس کوسن(Cushing forceps)
* فورسپس دباکی(Debacay forceps)
* فورسپس های پانسمان
* فورسپس گوش
* فورسپس چشم
* فورسپس کیسه صفرا و کبدی
* فورسپس هموستاتیک
* فورسپس هیسترکتومی
* فورسپس روده
* فورسپس میکرو جراحی
* فورسپس بینی
*  فورسپس های پوستی
* فورسپس post mortem
* فرم های splinter
* فورسپس اسفنجی
* فورسپس پخش کننده
* فورسپس ضدعفونی کننده
* فورسپس های بخیه دار
* فورسپس Tenaculum
* فورسپس توراک
* فورسپس بافت
* فورسپس های زبان  و بافت نرم
* فورسپس کشیدن دندان
* لوله های فروسپس
* فورسپس های زایمان و رحم
* Vulsellum forceps
* فورسپس برش سیم


فورسپس آدسون - Adson forceps -

فورسپس آدسون برای نگه داشتن بافت های نرم و کشیدن و نگه داشتن آن ها استفاده می شود. این پنس در اشکال کوچکتر به نام پنست آدسون نیز شناخته می شود. همچنین برای گرفتن بافت غضروفی از پنس کارتریج استفاده می شود که نوعی دیگر از پنس آدسون است. این پنس ها در رده پنس های بافتی می باشند.

فورسپس بافتی  - Tissue forceps -

پنس بافتی انواع مختلفی دارد. ولی در یک تقسیم بندی کلی همانطور که از اسمش پیدا می باشد برای گرفتن بافت های نرم می باشد. این فورسپس ها برای کاهش فشار وارده بر بافت به صورت تخصصی استفاده می شود.

پنس استخوان - Bonney forces -

پنس بانی یا پنس استخوان نوعی از پنس بافتی برای نگه داشتن بافت های زخیم و محکم مانند استخوان می باشد. این پنس دارای ۱×۲ یا ۲×۳ می باشند. نوک این پنس ها مخروطی شکل می باشد که اغلب اوغات بافت های سفت و استخوان را توسط آن نگاه می دارند. همچنین در بعضی مواقع که سوزن جراحی ضخیم و یا سنگین باشد برای نگاه داشتم آن از این پنس استفاده می کنند. بر روی دسته های این پنس شیارهایی برای افزایش اصحکاک پنس بانی قرار می گیرد تا جراح راحت تر در حین جراحی کنترل داشته باشد.

دبیکی فورسپس  - Debakey forceps -

فورسپس د بیکی یکی از پنس هایی که بسیار شبیه پنس های موچین می باشد. سایز آن از کوچکترین تا بزرگترین آن متفاوت می باشد ( از ۱۰ سانت الی ۳۶ سانت ). پنس دبیکی درواقع نوعی انبرک بافتی است که در  نگه داشتن عروق در حین جراحی هایی نظیر قلب و عروق برای جلوگیری از آسیب های بافتی از آن استفاده می شود.

پنس روسی - Russian forceps -

پنس روسی برای نگه داشتن بافت های آسیب پذیر می باشد. این پنس در جراحی های حساس تا عمل تشریح می تواند بکار گرفته شود. در نوع بافتی بدون دندانه می باشد تا بدون ایجاد کشش و آسیب به بافت مورد نظر آن را جابجا کند. همچنین در نوع دندانه دار بافت های متراکم تر را جابجا می کند.نوک این پنس گرد یا بیضی می باشد. همچنین تنوع زیادی از نظر شکل ظاهری و کاربرد های متفاوت دارد. با توجه به اهمیت جابجایی می بایست بر روی دسته های آن شیارهای ضداصطحکاک قرار گرفته باشد تا عمل جابجایی به راحتی انجام شود. در بسیاری از مراجع و اتاق های عمل بین المللی بخاطر ماهیت استفاده از پنس روسی به آن پنس بافتی روسی Russian tissue forceps می گویند.


کلمپ ها -  Medical clamps -

برای نگه داشتن، فشار بر روی بافت، بند آوردن خون و … از کلمپ ها استفاده می شود. کلمپ به معنی قفل شدن و افزایش فشار می باشد که دقیقا کار این ابزار جراحی می باشد.
 
کلمپ هموستات - Hemostat forceps -

کلمپ هموستات که در رده فورسپس ها نیز قرار می گیرد. در بسیاری از پروسیچر های جراحی برای بند آوردن خونریزی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین برای نگهداشتن بافت پوستی در حین دبریدمان و یا تمیز کردن
زخم های عمیق مورد استفاده می گیرد . با توجه به شکل و اندازه آن می تواند کاربرد های مختلفی داشته باشد.

پنس استین اسکی - Satin Sky Hemostat -

پنس استین اسکی پنس کلمپ داریست که برای بستم روده و یا عروق (‌آناستوموز)‌ از آن استفاده می شود. با توجه به کاربردهای مختلف و اشکال گوناگون کاربردهای متفاوتی دارد . پنس استین اسکای را به نام های  Glover Coarctation Clamp و Glover Patent Ductus Clamp می شناسند.


هموستات کرایل - Crile hemostat -

پنس هموستات کرایال دارای آرواره هایی است که کاملا شیار دار می باشد. از پنس یا کلمپ کرایل برای بستن موقت شریان ها و عروق استفاده می شود. از دیگر نام های بین المللی شناخته شده از پنس کرایل می توان به  Pean foceps – Rankin foceps – Rochester  foceps – Schnidt foceps – Snap  foceps اشاره کرد.

هموستات کلی  - Hemostat kelly -

پنس هموستات کلی از نطر شکل ظاهر بسیار شبیه پنس هموستات کرایل می باشد. با این تفاوت که پنس کلی در فک بصورت نیمه شیار و نیمه بدون شیار می باشد. در این حالت فقط نیمه بیرونی هر آرواره دارای شیار می باشد . با توجه به این وضعیت هنگام کار کردن عروقی که نیاز به فشار زیادی دارند از نوک شیار دار پنس کلی استفاده می شود (فشار آرواره های پنس و هموستات در نوک بیشتر است‌) . زمانی که کار با عروق ظریف تر باشد از قسمت انتهایی دندانه های پنس کرایل برای آسیب دیدگی کمتر استفاده می شود (فشار آرواره های پنس و هموستات در قسمت انتهایی آرواره کمتر است‌).

پنس هموستات کوخر - Kocher hemostat -

پنس یا کلمپ کوخر نوعی پنس هموستات دندانه دار می باشد. از این کلمپ برای نگه داشتن و کلمپ در جراحی های عروق بزرگ، روده، صفرا و همچنین در جراحی تیروئید قابل استفاده می باشد. پنس کوخر بر اساس سایز و شکل تفاوت هایی دارد که در مقاله مرتبط به تفصیل به آن اشاره کردیم.

هموستات بنگولا  - Bengolea hemostat -

کلمپ بنگولیا یا بنگولا برای گرفتن بافت و عروق ظریف کوچک استفاده می شود. این پنس با توجه به نوک ظریف و کشیده خود کاربرد گسترده ای در بسیاری از اعمال جراحی دارد.

هموستات بابکوک - Babcock hemostat -

کلمپ بابکوک برای گرفتن بافت های ظریف استفاده می باشد. این پنس شبیه پنس آلیس می باشد با این تفاوت که پنس بابکوک دارای پنجه عریض تر می باشد و نسبت به پنس آلیس فشار کمتری را وارد می کند. پنس بابکوک در جراحی هایی که در اعمال جراحی که مربوط به لاپاروسکوپی می باشد نظیر آپاندکتومی یا برداشتن سکوم و همچنین جراحی های روده بسیار مورد توجه قرار می گیرد.


هموستات آلیس - Allis hemostat -

پنس آلیس بسیار شبیه پنس بابکوک می باشد. این پنس نسبت به بابکوک پنجه های باریک تری دارد و فشار بیشتری را نسبت به آن وارد می کند. دندانه های آن نیز برخلاف هموستات بابکوک تیز تر می باشد. در جراحی هایی که نیاز به نگه داشتن بافت می باشد کاربرد دارد. در جراحی های توراسیک برای نگه داشتن سینه و همچنین در لاپاروسکوپی ها برای نگه داشتن روده کاربرد دارد. همچنین برای بند آوردن و بستن هم از آن استفاده می کنند.

هموستات موسکیتو - Mosquito hemostat -

پنس موسکیتو یک پنس ظریف چند منظوره ای می باشد که در جراحی های ظریف مورد استفاده قرار می گیرد. این پنس می تواند مستقیم یا خمیده، دندانه دار یا بدون دندانه باشد. این فورسپس به نام فورسپس شریان نیز شناخته می شود. از آن برای بستن عروق، برداشتن اجسام کوچک و یا نگه داشتن اجسام شل شده در حین جراحی استفاده می کنند.

رترکتور - Retractor -

منقبض کننده یا جمع کننده معنی انگلیسی ابن ابزار های جراحی می باشند. این نوع ابزار جراحی بسیار متنوع و بسته به پروسیجر های مختلف می باشند. می توانند به صورت دستی یا اتومات می باشند. درواقع جراح یا تکنسین به وسیله رترکتورها می تواند دید وسیع تری برای دیدن موضع جراحی ایجاد کند. معمولا در انتهای retractor ها خمیده می باشد که توسط این خمیده گی بافت های بر روی موضوع به راحتی به کنار کشیده می شوند. بسته به نوع عمل جراحی این کنار کشیدگی میتواند سطحی یا عمقی باشد، به این عقب کشیدگی موضوع اطراف جراحی انقباض می گویند. در حالتی که رترکتور قفل داشته باشد می توان در حین عمل با آن موضع را در حالت جمع شده و بدون دخالت دست نگه داشت. انواع رترکتورها را در ادامه خواهید خواند.

رترکتور سن - Senn retractor -

رترکتور دوطرفه سن با توجه به سایز و اندازه معمولا برای بافت های سطحی و همچنین برای جراحی های دست می باشد ولی اغلب در جراحی‌های پلاستیک، استخوان‌ها و مفاصل کوچک، یا تروئیدکتومی و تشریح بافت گردن بیشتر استفاده می‌شود. یک سمت آن خمیده ( L شکل ) می باشد و سمت دیگر آن در جهت عکس سمت دیگر خمیده و دارای چنگک ( معمولا سه شاخک خمیده ) می باشد.

رترکتور دیور  - Deaver retractor -

رتراکتور دیور که دارای سر پهن یا باریک می باشد . این رتراکتور برای کنار زدن احشاء شکمی یا در لاپاراسکوپی ها استفاده می شود. به یاد دارم که در اتاق عمل های قدیم به آن رتراکتور داسی (شکل) هم میگفتند، که با توجه به شکل این ابزار بی راه هم نبوده. در کوله سیسکتومی یکی از ابزارهای همیشگی جراحی می باشد.


رترکتور فارابوف - Farabeuf retractor  -

رتراکتور فارابوف برای جراحی های سطحی کاربرد دارد. دو سمت این رتراکتور L شکل می باشد که سمتی از آن در بعضی مواقع کمی خمیده تر می باشد. با این رتراکتور می توان در یک خط چندین عضو را با هم جمع و سپس ثابت کرد. در این شرایط دست جراح برای ادامه عمل آزاد میباشد.

رتراکتور فیناچیتو - Finochietto retractor -

این ابزار بعنوان رتراکتور فرانسوی شناخته شده است که در اغلب مواقع در جراحی هایی که نیاز به باز کردن تراکس ( قفسه سینه) باشد استفاده می شود. این ابزار به نام rib spreader نیز شناخته شده می باشد. چون در جراحی تراکس که مربوط به ریه ها ، قلب، عروق و یا مجرای هوایی تهتانی می باشد، می بایست دنده ها جمع شوند.


رتراکتور لانگن بک - Langenbeck retractor -

رتراکتور شکمی ای که برای جراحی های عمیق کاربرد داردو در لاپاراتومی ها استفاده می شود. در نوع دستی برای جراحی های کوچکتر و در جراحی های پیچیده از نوع خودکار آن استفاده می شود. از آن در جراحی هایی نطیر آپندکتومی و…. استفاده می شود. سر خمیده آن برای نگهداری و جمع کردن احشاء و یا عضو بکار میرود. انحنا موجود در لانگنبک به گونه ای است که از در مسیرش باعث آسیب دیدگی سیایز=ر احشاء نمی شود.

رتراکتور آرمی ناوی - Army Navy retractor -

به این ابزار رترکتور ارتش (army) آمریکا یا جمع کننده آمریکایی نیز می گویند. از این جمع کننده برای جراحی های سطحی استفاده می شود. (برای کشش پوست و استخوان). این رترکتور دو سر خمیده می باشد.


رتراکتور والکمن - volkman retractor -

رترکتور والکمن یا رتراکتور آلمانی که به چنگکی نیز معروف است یک رتراکتور یک طرفه و خمیده می باشد. این ابزار می تواند یک الی شش چنگال داشته باشد. در انواع مختلف آن چنگک ها می تواند تیز و یا صاف باشد. در جراحی های ارتوپدی و یا مفاصل از آن استفاده می شود. شکل این رتراکتور را می توان به چنگالی خمیده و منحی شبیه دانست.

رتراکتور روبانی - Ribbon Retractor -

یکی از پرمصرف ترین جمع کننده در اتاق های عمل ایرانی رتراکتور روبانی می باشد. با توجه به شکل پذیری این جمع کننده و سایزهای مختلف آن کاربردهای فراوانی در عمل های مختلف دارد.. با توجه به جنس نرم و شکل پذیر آن در جراحی های لاپاراتومی و برای جمع کردن روده ها استفاده می شود. در ایران به این نوع ابزار به اشتباه malleable یا چکش خوار نیز می گویند .

رترکتور بوک والتر - Bookwalter -

یک مجموعه ای از رتراکتورهای خودکار است که باعث کنار زدن بخش وسیعتری برای میدان دید جراح می شود. این رترکتور برای استفاده در پیوند کلیه و همچنین در  سیستکتومی رادیکال (برداشتن مثانه) پر کاربرد است. بوکوالتر دارای تیغه های متعددی می باشد که به صورت خطی و بدون فشار بر ارگان ها میدان دید مناسب را ایجاد می کنند.

رترکتور کلی - Kelly retractor  -

این جمع کننده دارای یک تیغه با زاویه ای راست است که دارای لبه هلالی خمیده است (شبیه به داس ازرائیل). این جمع کننده معمولاً برای عقب کشیدن یا جمع کردن لبه های زخم به منظور نمایاندن ناحیه جراحی استفاده می شود. علاوه بر این، در اندازه های مختلف تیغه برای انطباق با سناریوهای مختلف جراحی ارائه شده است.

رترکتور ریچاردسون - Richardson retractor -

بسیار شبیه رترکتور کلی می باشد که گاها با هم اشتباه گرفته می شود. اما این دو در عمق و عرض باهم متفاوت هستند. در نوع ریچاردسون اندازه ابزار کوچکتر است. از این جمع کننده در جراحی های شکمی و توراکس برای کنار زدن بافت نرم استفاده م شود. که چندین لایه و ارگان را با قسمت خمیده خود براحتی کنار میزند. این ابزار بر حسب جراحی در چندین سایز و شکل عرضه می شود.

رترکتور ویت لنر  - Weitlaner retractor -

ویتلانر یا West Retractor نوعی از محبوبترین رکراتورها می باشد. دارای بازوهای کنترل شونده منحنی ( کاهش فشار مستقیم بر بافت ) می باشند. این دسته ها به بازوهای خم شده ای میرسند که به سمت بیرون می باشند. در فضای مناسب بازوها برای آزاد سازی دست جراح میتواند قفل شود. از جمع کننده - بازکننده وست رکرتور به صورت گسترده در جراحی های ارتوپدی، سطحی، برش های کوچک تا بزرگ استفاده می شود.

سرساکشن یانکاور  - Yankauer suction tube -

سرساکشن یانکور و یا هر سرساکشن دیگری برای جمع آوری ترشحات می باشند. یانکوور در مدل یک بار مصرف هم تولید می شود، اما نوع قابل اتوکلاو آن بیشتر طرفدار دارد. سر ساکشن یانکاور معمولا در قسمت انتهایی خود برای تسلط بیشتر دارای انحناء می باشد. Yankauer برای مکش ترشحات در جراحی های دهانی، شکم و قفسه سینه کاربرد دارد. با توجه به سایز برای اطفال نیز تولید می شود. برای کنترل میزان مکش Yankauer می تواند دارای سوپاپ هوا برای کاهش یا افزایش میزان مکش باشد.

سرساکشن آدسون - Adson Suction tip -

سر ساکشن Adson یک ابزار تخصصی است که جراحان گوش، حلق و بینی، عمومی و مغز و اعصاب می توانند از آن برای جذب ترشحات، ذرات باقیمانده بافت، خون و سایر ترشحات از محل عمل استفاده کنند. این سرساکشن در دقت بالا ۰.۴ میلی متری هم در دسترس می باشد که  برای دسترسی به حفره های باریک در حین عمل از آن استفاده می شود. سرساکشن آدسون دارای سوپاپ یا دریچه انگشتی می باشد که کنترل میزان مکش را تنظیم میکنند.

سرساکشن پول - Poole Suction Tube -

سر ساکشن پول (Poole Suction Tube) ابزاری است که برای برداشتن مقادیر زیادی مایع از محل های جراحی که در طول عمل از آن استفاده می شود. از سر ساکشن پول اغلب در طی عمل های شکمی استفاده می شود. لوله ساکشن پول دارای سوراخ های متعددی است تا به بهترین نحو از انسداد ناشی از مسیر ساکشن توسط چربی یا بافت در طول یک عمل جلوگیری کند.

سر ساکشن فرایزر - Frazier suction tip -

سر ساکشن فرایزر  یک ابزار نازک است که برای مکش مایعات یا باقیمانده بافت جراحی از فضاهای جراحی نه چندان وسیع استفاده می شود. مکش توسط یک دهانه - سوپاپ - کوچک روی دسته کنترل می شود و چندین اندازه نوک در دسترس است. بر اساس کاربرد این سرساکشن می تواند مستقیم یا با انحنا باشد. در عمل های سطحی از نوع کوتاه آن و در عمل هایی که نیاز به دسترسی به عمق بیشتر می باشد از نوع بلند تر استفاده می شود.

نمايش 73 تا 84 از 201 (17 صفحه)
نام
ایمیل
موبایل
توضیحات